Aanbieding

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Gastenboek

  • 10-03-2015 - Wat een super service!!! snel verstuurd na betaling en de...  lees meer
  • 22-01-2015 - Super site! Peesjes zijn zojuist binnen gekomen! Supersnelle service!
    En bedankt...  lees meer
  • 08-01-2015 - Hoi! Deze site klinkt helemaal top volgens de reacties! Ik...  lees meer
Plaats een bericht

Dekens

Dekens houden een paard efficient warm, droog, koel of schoon. Een deken moet comfortabel zijn voor het paard, maar daarnaast ook makkelijk te reinigen.

Weidedekens houden een paard warm en droog als hij buiten loopt. Ze zijn van synthetisch materiaal dat wind- en waterdicht is. Om deze dekens in goede conditie te houden dienen ze gewassen te worden op maximaal 30 graden. Gebruik bij het wassen een speciaal dekenwasmiddel (zoals Tech Wash) dat de waterafstotende eigenschappen helpt te onderhouden en herstellen. Gebruik geen wasverzachter of normale wasmiddelen. Waterdichte dekens mogen niet gestoomd worden. Nooit laten drogen in een droogkast, droger of bij de kachel.

Bij paardendekens dien je er rekening mee te houden dat er water in de deken kan binnendringen langs de randen en het stiksel. In de meeste omstandigheden zal dit vrij beperkt blijven, maar bij hevige regenval kan er een aanzienlijke hoeveelheid water langs de nek in de deken binnendringen.

Staldekens varieren van dun katoen voor in de zomer tot dik gevoerd voor in de winter.

Een onderdeken past onder een gewone stal- of weidedeken en is handig als een paard geschoren is of op extra koude dagen.

Er zijn enkele vuistregels om te zorgen dat een deken goed op het paard ligt:

Maak de borstsluiting zo vast zodat er een handbreedte tussen de gesp en de borst past.

Maak de kruissingels zo vast dat er een handbreedte tussen de singel en de buik past.

Maak de bilkoorden vast, ook met een handbreedte tussenruimte tussen been en bilkoord.

Als de singels en beenbanden goed op maat zijn gemaakt kan een deken niet opwaaien.
Hierdoor vermindert de kans op natregenen en kan een paard tijdens het rollen niet met de benen in de deken blijven haken.

Bij sommige paarden kan de combinatie met een halsdeken een reactie veroorzaken. Bij delen van de manenkam kan haarverlies optreden. Voor deze paarden is het af te raden om hen onder een deken met vaste hals te zetten.